Што е со електричните велосипеди Детално објаснување за изборот на електрични велосипеди

Како да изберете електричен велосипед:

1. Изберете го брендот.Обрнете внимание на изборот на познати брендови, квалитетот и услугата после продажбата се загарантирани.

2. Изберете модел на автомобил.Безбедноста и перформансите на различни модели се многу различни.Се препорачува да се избере едноставен и пренослив тип.

3. Погледнете го изгледот.Обрнете внимание на мазноста и сјајноста на површината и внимавајте на квалитетот на заварувањето, бојадисувањето и галванизацијата.

4. Најдете го чувството.Изведете пробно возење, почувствувајте дали возилото започнува, забрзува и вози непречено, дали возилото работи удобно и проверете ја затегнатоста на сопирачките, флексибилноста на рачката и подвижноста на тркалата.

5. Проверете ги процедурите.Проверете дали лиценцата за производство, упатството и сертификатот се валидни и целосни и проверете дали додатоците се комплетни.Обрнете посебно внимание на тоа дали се работи за локално одобрено возило.

6. Погледнете ја конфигурацијата.Дали поврзаните важни компоненти, како што се батерии, мотори, полначи, контролери, гуми, рачки за сопирачките итн., се брендирани производи.Моторот е најдобро да се избере без четкички.

Горенаведеното е вовед во содржината на електричните велосипеди.Заинтересираните пријатели можат да обрнат внимание на тоа.

 


Време на објавување: Октомври-13-2020 година
на