Fede cykler vinder indpas blandt Sonoma County-cyklister

Ved første øjekast ligner en fatbike lidt noget, en tegneserieklovn burde køre på, og dens store, oppustede dæk antyder på en eller anden måde enorme floppy sko på fyre med for små hatte.

En førende fedtcykelproducent, Surly, sælger endda en 4-tommer bred hjulfælg kaldet "Clown Shoe".

Men i det årti eller deromkring, siden det Minnesota-baserede firma først bragte en fatbike til massemarkedet, har de tunge stel med tykke, knoppede dæk fået seriøs tro i cykelverdenen - selvom fans siger, at de mest kan lide at køre på dem, fordi de er så sjove.

"Det er som at være 4 år gammel og cykle på din første cykel," sagde Sebastian Brewer, der er bosiddende i Santa Rosa, en anerkendt fedt-ambassadør.”Det er helt fantastisk.Det er så grin-fremkaldende, det er vanvittigt.”

[Q{(M2(I4}8Z6FPZI4VHW7W

Fra de provisoriske cykler, der først blev samlet i garager og værksteder, hovedsageligt af tinker-cyklister i det sneklædte nord, der er ivrige efter at komme ud på to hjul om vinteren, har fatbikes med succes fundet en niche i mainstream, især blandt mountainbikere som Brewer.

Deres brede lavtryksdæk sørger for et bredt kontaktplan med jorden og tilbyder greb, overlegen trækkraft og stødabsorbering, samtidig med at de tillader flydeevne på sand, sne og mudder samt stabilitet på sporet eller stenet terræn, selv ved meget lave hastigheder.

Selvom det stadig er en nyhed i et univers, der hovedsageligt er befolket af slanke landevejscykler og trim, er muskuløse mountainbikes, fatbikes - nogle nu med dæk op til 5 tommer brede - rapporteret at være den hurtigst voksende sektor på cykelmarkedet.De er tilgængelige fra mange mærker, til flere prisklasser og gennem alle fra cykelbutikker, der henvender sig til den højtydende publikum til discountbutikker som Kmart.

Miguel Suarez, der bor i Windsor, sagde, at han vidste, så snart han prøvede en for omkring to år siden, at han var blevet "forelsket".

"Jeg købte en cykel ... prøvede at prøve alle de nye ting," sagde han."Da jeg stødte på den fedtcykel, vidste jeg, at det var det, jeg ville."

De tidligste fatbikes på den evolutionære tidslinje siges at være dukket op i slutningen af ​​1980'erne, et produkt af nødvendigheden og dens afkom-opfindelse, og de innovative instinkter hos cyklister, der juryrigerede konventionelle fælge og dæk, så de kunne køre to- og tre- på højde med sne, is og ørken, hvilket skaber et bredt fodaftryk, der ville forhindre dem i at synke.

Tidlige eksperimenter dukkede stort set op i Alaska, på Iditabike-løbet, der blev lanceret første gang i 1987, hvilket til sidst resulterede i mere raffinerede, engangsprodukter halvandet årti senere.

Endelig kom det brede dæk og hjul, der i 2005 førte til udgivelsen af ​​Surly's Pugsley, den første kommercielt tilgængelige fatbike.

Producenterne er fortsat med at skubbe til rammen, producere større hjul, forskellige dækbredder og trends, hvilket tilføjer fuld affjedring til stive rammer.

Samlet set er cyklerne kun blevet federe, så de nyere modeller "er faktisk ligesom elefantiske, fede cykler," sagde Sonoma County Bicycle Coalitions administrerende direktør, Gary Helfrich.

Helfrich sagde, at han kører på et 3 1/2-tommer bredt dæk, men siger, at de sande fedter "er i den kategori, at du virkelig håber, at din bedste ven køber et, så du kan låne det."

Tim Anderson, regeringschef for Sonoma County Water Agency, sagde, at han så sin første fedtcykel i Truckee for omkring et år siden, men mente, at 62 måske var for gammel til at blive en trendsætter.En ven overbeviste ham om det modsatte, og for en måned siden købte han en til at arbejde i sin pendling mellem Fountaingrove og hans kontor i Airport Business Center, nord for byen.
"Jeg var klar til en ny idé," sagde Anderson."Der er mange måder at nyde at cykle på, og det er en helt ny oplevelse.Jeg nyder det virkelig."

Cyklen, selvom den er en smule langsommere end den gamle, er også fantastisk, når det kommer til at konfrontere den 500 fod høje bakke, han skal forcere på vej hjem.

“Den har et virkelig lavt krybegear, næsten som en traktor.Jeg kan bare slibe op ad bakken om natten uden det store besvær,” sagde han.

Opmærksomheden fra forbipasserende er også underholdende.

"Folk går hen til mig i deres biler og ruller ved siden af ​​mig og siger: Elsker du det?Børn på deres cykel til skole vinker til mig og smiler.… det har været sjovt at få al opmærksomheden.”

Ikke alle er solgt.

Yannick Calvez, 18, arbejder hos Cotati's Hub Cyclery og sagde, at han prøvede en fatbike i et par måneder, men til sidst solgte den.Den havde 3-tommer dæk og var "en blast" at køre på, men den var bare ikke så alsidig, som han ønskede.

"De mennesker, der kan lide deres fat bikes mest," sagde Raphael Sonstein, tech manager hos Mike's Bikes i Petaluma, "dette er ikke deres første cykel.Det er bare noget andet, og det er min holdning til det.”

 

Kilde: pressedemokrat

 

 

Elektrisk scooter

Sammenfoldelig scooter

E scooter

250w el-scooter

Sammenfoldelig el-scooter for voksne

Elektrisk foldbar scooter

Voksen scooter elektrisk

Hurtig elektrisk motorcykelscooter

Sammenfoldelig Kick elektrisk scooter

Voksen elektrisk scooter

Elektriske scootere

Udendørs elektrisk scooter

Sammenklappelig elektrisk scooter for voksne

Elektrisk scooter 200 kg belastning

Tohjulet smart el-scooter

Aftagelig batteri elektrisk scooter

Li-Ion batteri elektrisk scooter

2-hjulet elektrisk scooter

Elektrisk scooter med aftageligt sæde

Elektriske sparkescootere til voksne

Elektriske scootere med sæde

Let elektrisk scooter

Scooter elektrisk to hjul

Elektrisk scooter batteri

Kina elektrisk scooter

Elektrisk Scooter Scooter Elctrico

Retro elektrisk scooter

Tohjulet scooter

Kick elektrisk scooter

2-hjulet stand up elektrisk scooter

Dobbeltmotor elektrisk scooter

Voksen elektrisk sparkescooter

Elektrisk motorcykel scooter

Levering af elektriske scootere

Kraftig elektrisk scooter

Elektrisk scooter med to hjul

6,5 tommer sammenklappelig elektrisk scooter

El-scooter 10 tommer

Elektrisk scooter Tyskland

Engros el-scootere

Elektrisk scooter

Scootere og el-scootere


Indlægstid: 17. februar 2020