Opladning under kørsel, dynamisk opladningsteknologianalyse af elektriske køretøjer

Opladning er som en fejl for en elbil, og hvis elbilen en dag slipper af med ladebunken og ikke skal se sig om efter ladebunken, er opladning nemmere end at tanke op.

  Se her alle burde forstå det emne, der skal diskuteres i dag, trådløs opladning.Men i modsætning til trådløs opladning parkeret på en parkeringsplads, taler vi om opladning under kørslen.Det har selvfølgelig også et meget akademisk navn, kaldet DEVC-teknologi (elektrisk køretøjs dynamisk opladning).

 Forestil dig, at elbiler ikke skal lades bevidst op, de kan lades op på vejen hver dag, og fordelene er mange.Først og fremmest kan batteriet "reduceres", fordi det kan være når som helst, hvor som helst at oplade bilen, så den store kapacitet af batteriet er ikke nødvendig, køretøjets belastning vil også falde.

  For det andet behøver opladning ikke længere at vente, nu kan opladning af elektriske køretøjer ikke være så praktisk som tankning af benzinbiler, og trådløs opladning kan være åben og oplade, reducere tidsomkostningerne.Endelig løst problemet med rækkevidde, elektriske køretøjer rækkevidde er trådløs lud, kilometertal angst problem eksisterer ikke.

  Lyder det som en god idé?I teorien er det ikke svært at implementere.Lad os først se på princippet om det.

  For det første, hvad er trådløs opladning?

  Eller start med trådløs opladning.Vi ved, at trådløs opladning afhænger af strøm og magnetiske felter, og at elektricitet og magnetisme ofte foregår sammen.

2

I 1819 observerede den danske videnskabsmand Oster, at hvis der var en elektrisk strøm på en ledning, ville der blive genereret et magnetfelt omkring den.Det blev senere opdaget, at det magnetiske felt, der genereres ved at omslutte ledningen i en ring, eller endda pakke den ind i en spole, ville være stærkere og mere koncentreret, kendt som den nuværende magnetiske effekt.

I 1831 opdagede Faraday, at hvis en magnet eller anden magnetisk kilde var tæt på en spole uden strøm, blev der genereret en induktionsstrøm på spolen, kendt som elektromagnetisk induktion.

  Så hvordan kan man lade elektricitet og magnetisme arbejde, stabilt for at give os strømmen?

  Vi skal bruge to spoler til at tænde for den ene, og så er der et magnetfelt omkring spolen, og så læner vi os over den anden spole, og så har spolen en elektrisk strøm.Strømmen ledes ind i batteriet, og den trådløse opladning er fuldført.

Brugt i bilindustrien er dette elektromagnetisk induktions trådløs opladning.

  Vi fodrer spolen siton på jorden, og efterhånden som den nuværende størrelse og retning ændrer sig, er magnetfeltet omkring spolen stærkt, og retningen ændres og danner et interaktivt magnetfelt.Spolen i køretøjets chassis er så i et konstant skiftende magnetfelt, og en interaktiv strøm genereres inde i spolen, som genbehandles gennem en række kredsløb for at oplade batteriet.

  For det andet tvunget ud af obsessiv-kompulsiv trådløs opladning

  Elektromagnetisk induktion trådløs opladning er en teknologi, som store bilfirmaer foretrækker at anvende i det tidlige stadie af at studere trådløs opladning.

Mercedes-Benz, Audi, Volvo og andre bilfirmaer har udviklet en række modeller af elektromagnetisk induktion af trådløs opladning.

Der er en pude-lignende ting på parkeringspladsen, men det er faktisk en primær spole, der skaber et magnetfelt.Chassiset på et køretøj, der kan bruges til trådløs opladning, vil også have en spole, som vi kalder en sekundær spole, til at generere strøm.

  Men trådløs opladning med elektromagnetisk induktion har en stor ulempe, nemlig afstand.Denne teknik er beregnet til at generere strøm, og de to spoler skal være "stramt syet" overfor, og når der først er en afvigelse, vil strømmen ikke blive genereret.

Så en sådan teknologi kræver ofte præcis automatisk parkeringsteknologi for at parkere køretøjet lige over den trådløse opladningsmåtte.

  Det lyder som et besvær, ikke?Det handler om at få alle til at øve Jomfruens rytme plus tvangslidelser.

  Så forskerne arbejder på en anden trådløs opladningsteknologi, magnetisk feltresonans trådløs opladning.Vi ved, at når to objekter bruger den samme vibration helt, eller resonerer ved en bestemt frekvens, kan de udveksle hinandens energi.

  Magnetisk feltresonans, er den primære spole til at producere en fast frekvens vibration af magnetfeltet, det vil sige resonansmagnetisk felt, og så er sekundærspolens magnetfelts vibrationsfrekvens den samme, hvilket resulterer i resonans og i sidste ende opnå energioverførsel.

I 2007 tændte MIT-teamet med succes en 60W pære 2m væk med en elektromagnetisk resonans.

  I bilsektoren eksperimenterede Toyota i 2012 ved at tilføje en sekundær spole til en plug-in hybrid Prius, der vibrerer ved en bestemt frekvens.Der er et resonansmagnetfelt på parkeringspladsen, og når de alle vibrerer med samme frekvens, omdanner sekundærspolen strømmen af ​​det resonansmagnetiske felt.

  Udgangseffekten af ​​dette trådløse strømforsyningssystem er 2kW.Brugen af ​​frekvensbånd er en internationalt aftalt 85kHz, med en effekttransmissionseffektivitet på omkring 80%.

  I dette verifikationseksperiment er afstanden mellem det resonansmagnetiske felt på jorden og den sekundære spole i bunden af ​​køretøjet omkring 15 cm.Det maksimalt tilladte område for vandret forskydning er bredden af ​​et dæk (omkring 20 cm).

  Qualcomm har også introduceret et trådløst opladningssystem kaldet Halo, men det er også blevet på statisk trådløs opladning.

 Ved at bruge den magnetiske resonanseffekt til energitransmission mellem jordens ladeplade og ladepladen til elektriske køretøjer har ladesystemet en effekt på op til 20 kW og en batteripakke på omkring 5 timer til den 85 kWh-fyldte Tesla MODEL S P85.

  For det tredje, lad elbilen bevæge sig

  Hvis ladepladen eller det resonansmagnetiske felt placeres i vejen, kan køretøjet være i stand til at realisere siden af ​​den løbende opladning, fra da af farvel til ladebunken.

I maj gennemførte Qualcomm en dynamisk trådløs opladningstest i Paris med en renault elektrisk Kangoo varevogn.

De to elbiler kørte med forskellig hastighed på den 100 m lange vej, mens de opladede.I testen nåede Kango-testbilen 100 km/t i timen og maksimal ladeeffekt på 20kW.

 Qualcomms 100m lange vejtest består af fire energiforsyningsenheder, der hver er ansvarlige for forsyningen af ​​elektricitet på 25m veje.Samtidig har hvert 25m langt energisegment 14 undermoduler med spoler og energikonverteringskredsløb.

 Hvad angår omkostninger, tyder en undersøgelse fra Renault, The French Electric Power Company og Northern Highways Corporation på, at omkostningerne ved at bygge en dynamisk ladevej er 4 millioner euro pr. km (dobbelt kørebane) og kan siges at være ret dyr.

  Så "Golden Expensive" veje ser ud til at være kun de første på den populære offentlige transportvej.I Sydkorea har Korea Institute of Science and Technology (KAIST) bygget en 12 km lang dynamisk opladningsvej ved banegården i den sydlige by Kagosi, hvor den elektriske bus bruges til trådløst at oplade den med magnetisk resonans.

Når vi taler om udlandet, så er vores lands forskning i trådløs dynamisk opladning ikke bagud.Mere kendt ZTE, har været i Chongqing, Hubei og andre steder for at udføre trådløs opladning demonstration linje test.

  Trådløs dynamisk opladning er stadig i forskningstilstand, stadig langt fra den udbredte popularitet.Tænk på en masse problemer, der ikke er blevet løst, såsom om kompatibiliteten af ​​køretøjer kan være konsekvent, om vejen er åben eller lukket, om vejens strøm kan indlæse flere køretøjer til opladning?Disse er trådløse dynamiske opladningsspærringer, men teknologien er altid i færd med kontinuerlig udvikling, tro på teknologiens kraft, opladningsproblemer vil altid blive løst.Elbiler er aldrig en drøm at lade op under opladning.

 

 

Elektrisk scooter

Elektrisk scooter

Elektrisk scooter

Elektrisk scooter

Elektro scooter

Scooter Elettrico

Scooter Eletrico

E-Scooter

Elektro scooter

Elektronisk scooter

Scooter Elektro

Scooter Electrique

Elektrisk scooter voksen

Sammenfoldelig elektrisk scooter

Fat Tire elektrisk scooter

Billig el-scooter

Hurtig elektrisk scooter

Elektrisk scooter med sæde

Elektrisk sparkescooter

Elektrisk mobilitetsscooter

Kraftige elektriske scootere

El-scootere priser

Bærbar elektrisk scooter

El-scooter 250w

Kick Scooter elektrisk

Højhastigheds elektrisk scooter

Tohjulet elektrisk scooter

El-scooter 30 km

Elektrisk scooter OEM

Moderne elektrisk scooter

Hurtig elektrisk scooter

Dobbeltaffjedret elektrisk scooter

8 tommer elektrisk scooter

El-scooter 500w

Bredhjulet elektrisk scooter

Voksen elektriske scootere

Elektrisk scooter voksen

El-scooter til voksne

E Scooter Voksen

Elektrisk scooter Voksne

Scooter Electrico Adulto

Sammenklappelig elektrisk scooter

Elektrisk scooter sammenklappelig

Elektrisk sammenklappelig scooter

Elektrisk scooter voksen sammenklappelig

Bærbare mobilitetsscootere

Mini elektrisk scooter

Elektrisk scooter Pris Kina

Elektrisk scooter Kina

Elektrisk scooter Shenzhen

El-scooter 350 watt

Elektrisk scooter støddæmper

Elektrisk scooter lang rækkevidde

12 tommer elektrisk scooter

Højeffekt elektrisk scooter

Street Legal elektrisk scooter

El-scooter med sæde til voksne

El-scootere Kraftig voksen

Sammenfoldelig elektrisk scooter voksen

El-cykler og scootere

Elektriske scootere priser To hjul

Elektrisk mini scooter

Mini elektrisk scooter sammenklappelig

Mini scooter elektrisk

Billig el-scooter

El-scooter med skivebremse

Importer elektriske scootere fra Kina

Bedste elektriske scooter til voksne

Voksen elektriske scootere til langdistance

Sammenfoldelig el-scooter til voksne

Sammenklappelig el-scooter til voksne

Elektrisk Mobility Scooter Sammenklappelig

Big Wheel elektrisk scooter

Voksen scooter med sæde

Elektrisk sparkescooter til voksne


Indlægstid: 12-jun-2020